maanantai 25. helmikuuta 2013

Hiljaiselon aikaisia väkerryksiä :)

Blogissani on ollut pientä hiljaiseloa viime aikoina. Meillä kun on flunssailtu ihan urakalla. Jotain on kuitenkin saatu silti aikaiseksi ja lienee aika jälleen päivitellä tätä blogiakin :)Tuossa ennen sairastelua tuli tehtyä pieni reissu. Piipahdettiin mummolassa junalla ja tokihan kyseinen reissu innoitti ompelupeukaloani sen verran, että matkaan piti ommella mukaan jotain uutta ;) Ompelinkin esikoiselle samanlaisen velourisen setin, kuin kuopukselle aiemmin (kuopuksen setti löytyy täältä ), tosin eri kuosista. Esikoisen settiin sain vihdoinkin käyttää suuren aarteeni, eli todennäköisesti ehtaa 70-luvulta peräisin olevaa velouria. Velourissa on kuvattuna purjelaiva ja sen matkustajat ja ainakin Tutta on aikoinaan tehnyt samaisesta kuosista lastenvaatteita mallistoonsa. Jos joku tietää tarkemman ajoituksen kyseiselle kuosille, olisin tiedosta enemmän kuin kiitollinen :)

Sain vihdoin aikaiseksi ommella myös Metsolan Helistin-joustofroteesta kuopukselle hupparin. Kyseinen kangas kun on pitkään kummitellut kaapissa ja huikkinut minua ompelemaan itsestään jotain, ennen kuin se jäisi kuopuksellekin liian lapselliseksi ;) Hupparista tuli mielestäni oikein kiva, vaikka uskaltauduinkin ottamaan sen osalta pienen "riskin". Jätin nimittäin tällä kertaa hupusta reunaresorin pois. Riskin tästä tekee se, että pelkäsin vähän hupun jäävän näin hieman paljaan näköiseksi, mutta mielestäni lopputulos on kuitenkin tasapainoinen.Huppari on tosiaan kuopukselle, vaikka esikoinen sitä tässä esitteleekin. Samoin seuraava haalari on esikoisen esittelyssä, vaikka kuopuksen onkin ((lahkeet meinaavat jäädä pikkuisen lyhyiksi), kuopus kun ei "yhtaan tukkaa" tällä hetkellä kameran edessä esiintymisestä :D

Metsolan uusi Musti-joustofrotee päätyi meillä haalariksi. Noin retro kuosi ei mielestäni voinut olla mitään muuta kuin aidolla 70-luvun kaavalla toteutettu vaate. Kaavaksi valikoituikin Suuri käsityökerhon (joka se siihen aikaan oli nimeltään) 1/77 Junahaalari, jota suurentelin kuopukselle sopivaksi.Aluksi itseäni häiritsi kovasti tuo etuosan kuvion kohdistus, varsinkin kun takaosan kohdistus onnistui lähes täydellisesti. Mutta nyt on silmä jo tottunut ja ihan tyytyväinen olen :) Onhan tuo Leena Rengon suunnittelema kuosi jälleen niin valloittava, että ei pikkuseikat haittaa.

Lopuksi vielä Royal-tuotteelta tilaamastani Lillestoffin kivasta ChooChoo-kuosista esikoiselle ompelemani paita ja kokeiluversio Ottobren Ski jump-piposta (6/2011). Pipon tupsun tein vähän perinteisemmin, kuin mitä ohjeessa :)P.S. Jos joku ihmettelee tuota useissakin kuvissani esiintyvää huonokuntoista pöytää, niin kyseessähän on isoisoisäni 1800-luvulla omin käsin rakentama kaappi, jonka olen onnekseni saanut omaksi aarteekseni :). Huono kunto johtuu sitten siitä, että oma isoisäni käytti kaappia aikoinaan nikkarointipöytänään ja nämä elämän jäljet näkyvät sen pinnassa. Ja siinä tulevat ihanaiset pysymäänkin :)

11 kommenttia:

 1. Oot kyllä ommellu ihan hirmusti! :D mistä ihmeestä olet onnistunut haalimaan tuota retrovelouria? Sulla on kyllä aikamoisia aarteita (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos en ihan väärin muista, niin Kangashamstereista ostin tuon velourin (joku vastaava myyntipaikka se joka tapauksessa oli). Sitä oli vieläpä tosi paljon! :) Mä kanssa tykkään noista muutamista aarteistani kovasti ;)

   Poista
 2. Hienot kaikki. Retrovelour tosi ihanaa, melkoinen löytö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuo velour oli kyllä yksi parhaista kangaslöydöistäni.

   Poista
 3. Ihania asuja ja nuo kuosit! Jopa olit ahkeroinut.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kivaahan tämä vaan on, eikä työltä tunnu ;)

   Poista
 4. Ihan mahtavia vaatteita! Suloisen retroa ja värikästä! :)

  VastaaPoista
 5. toi retrovelour on kyllä aika magee

  VastaaPoista