perjantai 28. joulukuuta 2012

Laulukala-jumpsuit ja muuta uutta :)


Vihdoin ja viimein sain työn alle jo pitkään suunnitelmissa olleen jumpsuitin esikoiselle. Jumpsuitin kaava löytyy Ottobren numerosta 4/2012, vaikkakin olen jälleen kerran muokannut sitä makuni mukaan. Seliasta tilattu Laulukala-joustofrotee oli oikein sopivan paksua käytettäväksi tälläiseen kokopukuun ja se sai kaverikseen tummansinipohjaista polkadot-trikoota hupun vuoriksi.


Tähän jumpsuitiin sainkin sitten ensimmäisen kerran ommella ihan oman omituiseni ompelumerkin :) Ompelumerkit tilasin SoMinesta, jossa merkin sai kaikin puolin suunnitella todella vapaasti itse. Olen omiin merkkeihini kyllä todella tyytyväinen :) Kiitokset vaan miehelle syntymäpäivälahjasta <3Toinen uusi juttu meillä onkin sitten henkari. Kyllä, henkari ;) MUTTA, tämähän ei olekaan mikään tavallinen henkari, vaan itsensä Mirja Vännin taiteilema kissan pää, joka tuottaa minulle suurta iloa ripustaessani vastaommellut tekeleeni siihen :) Kiitokset äidille tästä syntymäpäivälahjasta:)


10 kommenttia:

 1. Ihana kokopuku! :) Meillä ei pojat innostuneet kaloista, harmi, sillä kangastakin vielä reilu metri löytyis varastoista.. Pitänee laittaa kiertoon se, luultavasti käy kauppansa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Meillä ei poika sanonut oikeastaan juuta eikä jaata tuosta kuosista, mutta kelpasi joka tapauksessa :)

   Aika varma olen siitä, että kankaasi menee kaupaksi... ;)

   Poista
 2. Henkari on hieno! Tulee hyvälle mielelle ripustaessa siihen hyvin onnistuneen työnsä.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Nyt olisi ompelukysymys. Olen ilmeisesti huolimaton leikkelemään paidan kappaleet kaavan mukaan. Falskia löytyy aina, kun ryhdyn kiinnittelemään hihoja etu ja takakappaleeseen. Laikkaan saumanvarat vapaalla kädellä ja joissain kappaleissa niitä on sitten enemmän. Ryhdytkö sinä liittämään osat neuloilla aina siitä etukappaleen ja hihan keskimerkistä, joka on merkitty kaavoihin? Ja sitten kun hihat on kiinni, yhdistätkö kainalosaumat tasan vai esimerkiksi kankaat ranteesta tasan? Arvelen, että väärin tehtynä vaate alkaa kiertää ja kuosit menevät vinoon. Ja sitten v-aukko paidassa. Aloitatko sen resorin laiton siitä vekkikohdasta ja miten. Vasta kaksi sellaista tehnyt ja joudun ompelemaan lörpötin siinä edessä pystyompeleella siistiksi. Lienee olemassa toinenkin tapa, jota en ole ohjeesta sisäistänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kiinnitä hihoja koskaan siitä keskimerkistä, vaan aloitan aina jommasta kummasta reunasta. Ommellessa sitten yhdistän kainalosauman paikoilleen (yhdellä nuppineulalla) ja mukailen hihan ompelun muilta osin sen mukaan. Minulla näkyy aika hyvin aina kaavan piirtojälki kankaassa ja sen mukaan yleensä yhdistän kaavat, vaikka olisinkin jättänyt myös saumanvaroja.

   V-aukkoisessa paidassa aloitan sen resorin kyllä siitä keskivekistä ja periaatteessa ihan samalla lailla, kuin "tavallisessakin" kaula-aukossa. Ompelen myös sen v-aukkoisen kauluksen resorin aluksi rinkulaksi ja alan sitten asetella taitettuna paikoilleen. Teetkö itse näin? :)

   Poista
  2. Ja siis se rinkula on v-aukkoisessa kauluksessa toki sen v-kauluksen mallinen pyöreän sijaan.

   Poista
 5. Tjaaa.. että v-mallinen ympyräresori, hmmm. Enpäs ole tullut ajatelleeksi. No eilen käväisi mielessä, että jotenkin sellaiseksi se pitäisi saada ENNEN kun ryhtyy kiinnittelemään :). Minulla on aina enemmän tilannenopeutta, kuin olisi hyväksi, en piirrä niitä kaavojen viivoja kankaalle. Täytynee käydä ostamassa kangasliitua. Malli muuttuu jos vetelee paljaalla silmällä ne saumanvarat. Olen joskus mittaillut tuota hihojen ja etukappaleen keskimerkkiä, ja mielestäni ei oikein pidä paikkaansa tuossa käyttämässäni kaavassa. Sitten kokemuksesta olen huomannut, että pitäisi molemmat puolet aloittaa samasta kohtaa, joko ranteesta tai helmasta. Oppimista kantapään kautta, kun ei ohjeita tajua :). Suurimmat väännöt saa aikaan sillä, että molemmat aloittaa eri kohdasta. Tuon kainalonkin kohdakkuuden olen huomannut hyvin tärkeäksi. Kiitos neuvoista! Uutta yritystä kehiin suurella pieteetillä tänään.

  VastaaPoista