maanantai 17. syyskuuta 2012

Palokunta pikseleistä


Tilasin jokin aika sitten Majapuulta palomiehet-neulosta. Jo tietokoneen näytöllä kuosi vaikutti houkuttelevalta, mutta vieläkin enemmän tykästyin siihen kankaan saapuessa. Jopa mieheni, joka ei yleensä jaksa innostua ihan yhtä paljon kaikista lastenvaatekuoseista kuin minä, mainitsi, että kuosi on hieno. Tulee kuulemma mieleen 80-luvun tietokonepelit. Niin minullekin :)

Mietin heti kankaan saatuani, että siitä tulisi oivallinen Be careful out there-huppari (Ottobre 4/2012). Sellaisen siitä sitten väkersinkin.Tällä kertaa tein vetoketjun ja halkion huppariin enemmän Ottobren alkuperäisen ohjeen mukaan, kuin aiemmassa vastaavassa Pesukarhut-hupparissani. Tykkäsin tästä uudesta vetoketjuversiosta kovasti ja sain sen mielestäni onnistumaankin ihan kivasti. Ainoastaan vetoketjun alla näkyvään "aputikkaukseen" en ole niinkään tyytyväinen. Katsoin sen kuitenkin tarpeelliseksi, koska leikatessani halkiot resoreiden kääntämistä varten, alkoi neulos hieman purkautua ja aputikkaamalla sain sen pysymään siistinä. Menettelee.


Surautin hupparille kaveriksi vielä pipon samaisesta kankaasta. Kyseinen neulos onkin oikein sopivaa pipomateriaalia syksykeleille, ihan ilman vuoriakin.

Kuosin suunnittelija: Leena Renko
Neuloksen valmistaja: Majapuu

15 kommenttia:

 1. Hieno pipo ja huppari! Be careful out there kuulostaa kokeilemisen arvoiselta. Mistäs ne koot alkoikaan? Ja ei ole tuo aputikkaus tönkkö, vaan ihan siisti :) harmittaa kun en itse tajunnut rahapulastani huolimatta tilata tuota aiemmin. Nyt sitä ei taida enää saada...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Be careful out there-hupparin mitoitukset alkavat koosta 104cm.

   Ei taida tosiaan enää ainakaan nettikaupoissa olla myynnissä tuota Palomies-neulosta (en ole ainakaan enää nähnyt missään) :/ Mutta ainahan kannattaa pitää silmänsä auki erilaisilla kankaiden myyntisivustoilla, tai laittaa vaikka itse ostoilmoitusta :)

   Poista
 2. Ihana pipo ja huppari! Muakin vähän harmittaa, kun ainaisen rahapulan takia jää kaikki kokeilemisen arvoiset kankaat ostamatta. :/ Mutta minkäs mahtaa ku ei kotiäiti tienaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Josko niitä kankaita sitten tulisi uudestaan vastaan vähän myöhemmin, kun aika tehokkaastihan nuo kankaat monesti kiertää uudelleen myynnissä :)

   Poista
 3. Tosi kiva huppari! Meillä palomiehet pääsivät seikkailemaan jumpsuittiin ja kyllä on poika tykännyt :D

  VastaaPoista
 4. Joo meillä tyttö käyttää 92 kokoa että tuo onkin sitten jemmattava tulevaa käyttöä varten muistiin! Täytyypä hamsteroida joku päivä!

  VastaaPoista
 5. Ihana huppari ja tosi siisti halkio :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mieltä lämmittää nuo kehut tuosta halkiosta :D Kun itsestäni tuntui jossain välissä, että koko huppari on pilalla, kun jouduin nuo aputikit ompelemaan tuonne halkion alle ;)

   Poista
 6. Kivalta näyttää! Minäkin kehun tuota halkiota, aputikitkin on ihan niinkuin kuuluisivatkin siihen.

  VastaaPoista
 7. Tosi siististi sait tuon halkion ommeltua! Mullaki tällä kaavalla suunnitelmissa ommella pari paitaa joulupaketteihin ja veikkaan että vaikeuksia on luvassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vain :) Se oli loppujen lopuksi ihan mukava ja simppeli "taittelujuttu" tuo halkio, eikä ollenkaan niin hankala kuin itsekin etukäteen kuvittelin :D

   Kiva, kun jäit lukijaksi :)

   Poista