tiistai 4. syyskuuta 2012

Hippoja

Syksyn tullen kaikki on ihanan raikasta. Ainakin minulle tulee joka vuosi juuri syksyllä suuri uudistumisen/uudistamisen tarve. Tänä vuotisena uudistuskohteenani taitaa olla kuopuksen yöpukuvalikoima. Ainakin sen verran nuhjuisilta näyttivät lähes kaikki pojan jo olemassa olevat yöpuvut, että tuli tarve ommella uusi :)

Tässä yöpukuprojektissa sain samalla lyötyä kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Sain nimittäin vihdoinkin käyttöön pitkään kaapissa pyörineen virtahepo-kankaan. Kangas on kiva, mutta se ei oikein enää mukautunut mielestäni esikoisen vaatteiksi, joten tähän se oli omiaan.

Yöpaidan tein Ottobren (4/2010) Papana-paidan kaavalla ja housut "Stripy Legs"-pitkisten kaavalla (Ottobre 6/2009). Paidan kaava on toki elänyt omien ompelutaipumusteni mukaan, eli se on pidempi malliltaan kuin alkuperäinen kaava, sekä hihojen ja hihansuuresoreiden suhde on eri. Jälkimmäiseen syynä on ihan vain se, että kangas loppui kesken :D1 kommentti:

  1. Hippoa ja kettua pienelle miehelle lämmikkeeksi ja "turvaksi". Lastenvaatteiden ompelu oli minunkin mielestäni ihanaa. Silloin vain 70-luvulla ei ollut näin mahtavia kankaita.Vai oliko sittenkin... :)! Itse käytin pikkutyttöni vaatteisiin kankaanpaloja, joita yhdistelemällä tein mekkoja.

    VastaaPoista