maanantai 12. maaliskuuta 2012

VelourhaalariOlen jo jonkin aikaa haaveillut hupullisesta velourhaalarista. Siis lapsille, en itselleni (mahtaisin olla hulppea näky kyseisessä vaatekappaleessa). Tässä onkin sitten tullut ommeltua lastenhoidon lomassa yksi kappale sellaisia.

Alun perin haalari oli tarkoitettu kuopukselle, "minun vauvalleni" (esikoinen pyytää minua monesti kesken leikkiensä "ottamaan vauvani pois häiritsemästä".), keväiseksi, helpoksi "autoilu-vaatteeksi". Mutta kun huvikseni sovitin sitä kuvausta silmällä pitäen myös esikoiselle, niin sehän olikin vielä ihan soppeli. Aion tosin siitä huolimatta käyttää pukua alkuperäisessä tarkoituksessaan kuopuksella ja ommella vaikkapa isommalle oman version.Kyseinen haalari oli varmaankin isotöisin ja monimutkaisin ompeluprojektini, ainakin lastenvaatteiden saralla. Osittain tämä johtuu siitä, että tein haalarin kaikki osiot mahdollisimman viimeisen päälle ja silittelin illat tukikankaita paikoilleen. Toisaalta urakkaan vaikutti se, että tämän hetkinen elämäntilanne on kohtuullisen hektinen, isomman pojan tapaillessa 3-vuotis itsenäistymiskauttaan ja pienemmän alkaessa tapailla aktiivisesti kävelemistä. Jokaisessa sopivassa raossa (joita ei liikoja ollut) siis hurauttelin sauman sieltä ja sauman täältä, joten ehkä siksi tämän haalarin valmistuminen tuntui kestävän niin pitkään :)

Haalarin "pohjakaavana" käytin Ottobren numeron 1/2007 Worker-haalarin kaavaa, jota kuitenkin muokkailin paljon. Haalarissa käytetyn Työmaa-velourin olen puolestani tilannut Hannan Kankaasta.

Tästä kyseisestä kuosista minulle tulee mieleen siskoni, jonka työ liittyy hivenen aiheeseen. Siinä on akateeminen likka kunnon maanläheisissä hommissa, mikä on hatunnoston paikka :)

5 kommenttia:

 1. Näyttää kyllä todella huolella tehdyltä ja kiva malli! Hyvin onnistunut värivalinta resoreihin, tuossa kankaassa on mun mielestä vaikea löytää sitä siihen parhaiten sopivaa väriä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos :)

  Mustakin se sopivan värin etsiminen oli hankalaa, kun tuossa kuvioinnissa oleva ruskea on todella lämpöisen suklaanruskeaa, eikä sellaista tietenkään omista varastoista löytynyt. Samaa keltaista sävyä puolestaan oli turha yrittääkään löytää ja sama juttu vihreässä. Laitoin sitten ihan radikaalisti tumman ruskeaa, joka ei ainakaan kovasti sodi noiden värien kanssa.

  VastaaPoista
 3. Moips! Onpas kiva haalari! Meillä on yksi blogiarvontavoittona saatu haalari niin kovassa käytössä, että varmaan pitää itsekin yksi väsätä!

  Ja olen unohtanut sulle viestiä, laitanpa naamakirjan kautta kun ehdin!! :) Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Itse olen ainakin kokenut tuollaiset haalarit kätevinä ja "helppoina" vaatteina :)

  Suosittelen kyllä haalareiden ompelua, vaikka välillä suuritöiseltä tuntuikin, niin kyllä niitä oli silti mukava väsäillä. Vähän niinkuin palapeliä olisi tehnyt ;)

  VastaaPoista
 5. Nyt vasta huomasin hienon rengasvetskarin! Pitäis saada aikaiseksi tuhostaa tuo kangas kaapista pois, mutta säilyy se onneksi siellä ens vuoteenkin ja lukuisiin tuleviinkin jos tarve vaatii. En vaan keksi mitään mitä siitä tekis. Huppariaikahan nyt tosin alkais pian.

  VastaaPoista