perjantai 24. helmikuuta 2012

TraktoreitaOn se kumma, kun joskus ihan tuttukin puuha voi osoittautua uskomattoman hankalaksi. Niin kävi meinaan tämän Metsolan traktorikankaasta väkerretyn paidan kanssa. En meinannut sitten millään saada siihen kaulusresoria niin, että se olisi itselleni kelvannut. En tiedä johtuiko sitten liian löperöstä resorista vai ompelijasta, mutta niin vain kävi, että jouduin purkamaan tuon kaulusresorin vaikka kuinka monta kertaa. Lopulta kun sitten jo kyllästyin ja löin kauluksen miten sattuu paikoilleen, niin sittenhän se kelpasikin yllättäen :D

Toiseksi murheenkryyniksi setissä osoittautui vähän liiankin kuohkea ja "rouhea" frotee. Housut näyttävät siitä johtuen pönköttävän miten sattuu ja ompelukoneen neula hyppeli vähemmän iloisesti paksuissa taskunsuukohdissa. Mutta jaksan kuitenkin olla siinä uskossa, että housut "tasaantuvat" käytössä. Kuvaushetkellä ne kuitenkin saavat vielä housut näyttämään kovinkin "kömpelöiltä" :)

Alun perin aloitin kyseisen paidan tekemisen jo aikaa sitten ja se onkin maannut keskeneräisten töiden laatikossa pitkään, juurikin tuon kaulushankaluuden takia. En siis edes muista mikä kaava siinä on pohjana. Nyt kuitenkin sain intoa jatkaa sen tekemistä, koska halusin kokeilla Ottobren numerossa 4/2011 oleviin High-jump-housuihin kuviollisia taskuja. Laitoinkin molempiin taskuihin samaa traktorikangasta kuin paidassa ja suurensin samalla taskunsuuta, koska muuten kuvio ei olisi juurikaan näkynyt. Lopputulokseen en kuitenkaan ole ihan tyytyväinen, koska taskuista tuli näin hivenen liian suuret ja löperön näköiset makuuni.

Sen sijaan olen tyytyväinen kokeiluun, jonka tein housujen vyötäröresorin suhteen. Ompelin resorin sisään nimittäin kevyen kuminauhan, joka pitää housut hyvin paikallaan solakalla lapsella, mutta ei kiristä liikaa. Tuota keinoa aion käyttää jatkossakin.

2 kommenttia:

  1. Kiva setti! Ja kyllä resoreissa on eroja!! Itse en enää osta eurokankaasta, ainakaan, jos vähänkään epäilyttää, melko löröjäkin myyvät! :)

    VastaaPoista
  2. Olen nyt niellyt vihreyttäni tarpeeksi kommentoidakseni: meille saa koska tahansa posti tuoda noin hienon ja hyvin tehdyn asun. Tänne ei muuten tule tuollaista koskaan minun taidoillani :).

    VastaaPoista