lauantai 18. helmikuuta 2012

Pökät pienimmälle

Minun tulee ommeltua useammin esikoiselle, kuin kuopukselle, koska ajattelen että siten vaatteelle tulee pitempi käyttöikä kun kuopuskin jossain vaiheessa samaa tekelettä tulee käyttämään. Toisinaan haluan kuitenkin tehdä pojille jotain ihan omaa ja niinpä tein kuopukselle eilen housut.

Housuihin käytin kaapissani jo kauan lojunutta Metsolan apilakuvioista joustofroteeta, jota olen pyöritellyt ja suunnitellut ties kuinka moneen projektiin. Tähän se nyt sitten lopulta päätyi, onneksi, koska olen ihan tyytyväinen lopputulokseen. Kaavana pökiin käytin Ottobren numerossa 1/12 olevaa Little Houses-trikoohousujen kaavaa aika reilusti muunneltuna. Jälleen kerran kavensin kaavaa reippaasti ja tällä kertaa myös muokkailin housujen vyötäröä oman mieleni mukaan. Lehden ohjeessa housujen vyötäröllä on kuminauha; itse laitoin sidottavan nyörin.

Kaikkiin kuvioiden kohdistuksiin en ole tyytyväinen. Varsinkin saumojen kohdissa jotkut apilat "katkeavat" epäedullisesti, mutta onneksi tälläinen epäsäännöllinen kuosi antaa myös jonkin verran anteeksi, joten kelpaa :) Lisäksi monesti käytössä tuollaisia asioita ei edes huomaa käyttäjän liikkuessa.

Näitä oli kiva ommella...mikä voi toki johtua myös siitä, että pitkästä aikaa minulla oli lähes täydellinen ompelurauha kuopuksen nukkuessa aikaisia yöunia ja esikoisen kyläillessä :)

1 kommentti:

  1. Housut on hienot just tuollaisena. Leikkaus ja malli korostuu kun kuviot katkeaa. Ihanat kaksoissaumapeppuhousut.

    VastaaPoista