keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Housut kierrätysmateriaalistaKäväisin taas yhtenä päivänä kirpputorilla aikeinani löytää yksiväristä velouria aplikointeja varten. Reissu onnistuikin sitten paremmin kuin hyvin, koska löysin ison, joustavasta velourista tehdyn tyynynpäällisen. Värikin mitä parhain; oranssi (tosin murrettu oranssi, kirkas olisi ollut enemmän mieleeni).

Alunperin siis tarkoitukseni oli tehdä aplikoitu paita ja kyseisestä velourista olisi tullut se itse paita, mutta kotona tulinkin sitten, juurikin tuon värin takia, toisiin ajatuksiin. Halusinkin tehdä kankaasta housut, koska oransseja housuja ei pikku-ukkosilla ole liikaa. Kaavatkin löysin helposti, kun mielessäni oli jo valmiiksi eräs Ottobren kaavoista numerosta 4/2011. Kyseisissä housuissa kun oli aika kivat taskut.

Taskuihin olisi ollut kiva laittaa jotain kuviollista kangasta, mutta ajattelin tällä kertaa pitää housut ulkoasultaan mahdollisimman yksinkertaisina, koska aikomuksenani on tehdä muutama niihin sopiva kuviollinen paita. Kuviolliset housut kun mielestäni rajoittavat liikaa yläosaa, jolloin sen olisi hyvä olla mahdollisimman yksinkertainen. Taskujen materiaaliksi löytyikin sitten vanha valkoinen velourhuppari (sekin kirpputorilta). Resoritkin löytyivät omasta kangaslaatikostani (niitä sieltä penkoessani mietin, että kuviolliset resorit voisivat olla hauska juttu...onkohan niitä "keksitty"? :))

Joskus aion kokeilla vielä niitä kuviollisiakin taskuja.

2 kommenttia:

  1. Hauska tuo: aikeina löytää kirpulta velouria.. itsellä jos on joskus vastaava aikomus, niin mitään ei varmasti löydä! ;-)

    Kivat housut, itsekin olen samaa kaavaa pyöritellyt, mutten ole päässyt piirtämiseenkään saakka!

    VastaaPoista
  2. Kivat housut! Olen katsellut noita erikoisia taskumalleja, mutta hylännyt ajatuksenkin itselleni aivan liian vaikeana toteuttaa. Huomasin myös, että ei tarvitse lähteä kirppikselle etsimään kierrätysmateriaalia: vanhempien lasten vaatekaapit tursuavat kaikkea mahdollista. Nyt olen sitten poistoon menevistä leikellyt kappaleita talteen. Tavaramääräongelman siirtämistä paikasta toiseen?

    VastaaPoista