keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Nukkumatti

Meilläkin se asuu, kuten aika monen muunkin "retroilijan" taloudessa, se Nukkumatti. Onhan se mukavan nostalginen veijari, Pikku Kakkosesta monelle suomalaiselle, nyt jo aikuiselle lapselle tuttu. Itse hurahdin vasta aikuisena ostamaan kaikenlaista Nukkumatti-tavaraa, lapsena kun en oikeastaan sellaisten olemassaolosta edes tiennyt. Vaikka tokikin Nukkumatin saapumista, aina eri ajoneuvolla, tiiviisti telkkarista seurasin. Tässä muutamia löytöjä matkan varrelta:Jo hivenen ränsistynyt Nukkumatti-nukke aikojen takaa. Unihiekkapussikin puuttuu...Tämän omistamani Nukkumatti-kankaan kuosin löysin Anttilan kuvastosta vuodelta 1974-1975.
Anttilan kuvasto syksy-talvi 1974-1975


Kuvastossa kuosi on nimetty "Uni-jukka-pussilakanaksi". Mainosteksti kertoo, että "Telkkarin iltasadusta tuttu Nukku-Matti aihe.". Kuvaston samalla sivulla on myös Nukku-Matti-niminen lakana- ja tyynyliinapakkaus. Sen kuosissa seikkailee jänis laivan kyydissä.

Tuntuu hivenen hassuilta nuo nimivalinnat, kun voisi kuvitella, että tuo televisiosta tuttu hahmo olisi nimetty ennemminkin Nukku-Matiksi ja tuo toinen sitten siksi Uni-Jukaksi...lieköhän kuvastossa kuitenkin tullut jokin sekaannus? Olisi mukava tietää, koska meiltä löytyy myös nuo jänisaiheiset lakana ja tyynyliina.

Toisenlainen nukkumatti-kangas:Tätä kangasta on useampia värejä, mutta itse olen onnistunut löytämään ainoastaan tämän ruskeavalkoisen (joka tosin onkin oma suosikkini).

Pari mukia:


Vanhempaa itäsaksalaista tuotantoa.Muki vuodelta 2006

Kirjoja:

3 kommenttia:

 1. No niin, koitetaas uudelleen kommentointia! Voihan unijukka! Olen tosiaan jo pidemmän aikaa etsinyt tuota nukkumattikangasta, mutta en sitä näiltä leveysasteilta ole vielä löytänyt. Käyhän klikkaamassa itsesi sitten arvontaakin mukaan! Ja mukava että aloitit myös blogin kirjoittamisen! Tähän jää helposti koukkuun! :)

  VastaaPoista
 2. onko sulla muita kuvia vuoden -74 kuvastosta?mulla on se seuraava kuvasto,75-76.

  Päivi S.

  VastaaPoista
 3. Tuossa on kyllä työn alla laittaa muitakin kuvia vanhoista kuvastoista tänne näkyville :) Itselläni on kertynyt noita Anttilan kuvastoja 70-luvun alkupuolelta 80-luvun puolelle ja pari on 60-luvulta. Yritän niistä kuvailla tänne lisää juttuja, kunhan aikaa liikenee :)

  Mikä aihe erityisesti kiinnostaisi tuosta 74-vuoden kuvastosta?

  VastaaPoista